Categorieën
Redactiewerk

De ridders van de Blaauwe Knoop in Ommen

geschreven voor het clubblad “de Moker” van Scouting Mensinghe Roden

Al ver voor de geplande tijdreis aan zijn de ridders bezig geweest met het plannen van het gebeuren.

Ze gaan hun mede tijdreizigers ondersteunen, maar voor de andere helft willen ze zelf de geschiedenis verkennen en meer leefbaar maken.

Op vrijdag werd nog heftig aan de tijdmachine gesleuteld en gepoetst. Zaterdag bleek deze tijdmachine helemaal te werken en kwamen we terecht in een indrukwekkend stuk geschiedenis…café De Lanteern. De ridders besloten dat in de huidige toekomst niet vergeten mag worden en een relikwie (=aandenken) wordt meegenomen.

Na deze ongelovelijke maar trieste waarneming besluiten de ridders opzoek te gaan naar het Utopia. Er wordt verteld dat dit bij de vruchtbare gronden langs de rivier de Vegt is te vinden.

Na de lange maar snelle reis te paard (van het Equus Kokos ras) naar Ommen was het tijd voor de eerste zoektocht. Op zondagavond werden er vreemde zilveren pijlen gevonden. Tijdens de tocht zijn er aanwijzingen gevonden, maar helaas niet wat wij zochten.

Toen de uitdagingen op de maandag voor onze mede tijdreizigers in het water vielen, besloten wij dit water te gaan onderzoeken. Die nacht sprongen de ridders in kano’s. Misschien ligt Utopia stroomafwaards.

Kablaam! Niets bleek minder waar, de weergoden duiden er krachtig op aan om terug te keren.

Water bleek niets met Utopia te maken hebben en meteen werden er diverse water afvoersystemen bij het basiskamp aangebracht.

Stroomopwaards bij Hellendoorn beproefde de ridders opnieuw hun moed, maar ook dit bleek geen Utopia…

De ridders beginnen hun geloof te verliezen…velen zijn er gesneuveld, bij de Wachter van het Bos, bij het Boskonijn, tot er nog maar twee koene ridders overbleven.

Opeens valt het idee: “Wat is Utopia?”. Utopia is de perfecte, gelukkige staat, maar het bestaat niet.

De ridders komen tot de conclusie dat verder naar het Utopia zoeken weinig zin heeft. De knoop wordt doorgehakt, zij stichten hun eigen Utopia Stam!

De tijdreis zit erop en terug in de huidige toekomst blijkt de tijdreis sporen hebben nagelaten. Café de Lanteern is helemaal weg…en snackbar de Smulpaap zit honderden meters verderop!

Zijn de Utopianen wel in het goede tijdperk terug gekeerd?