Categorieën
Blog

Lowlands 2011 Hoogtepunten per Dag

DeWolff, dat ze zo goed waren had ik niet verwacht. En Arctic Monkeys zetten een prachtige show neer. De toppers van Lowlands 2011 per dag:

Ieder jaar weer hetzelfde, ruim van te voren is het programma van Lowlands bekend. Eigenlijk kijk is er zelden naar en dit jaar eigenlijk nog meer. Op donderdag en vrijdagochtend op de camping dan wordt het programmaboekje doorgeplozen en hopelijk de juiste keuzes gemaakt. Keuzes die eigenlijk op het festivalterrein al bijna weer zijn verdwenen en zo komt het dat je veel dingen ziet en nieuwe dingen ontdekt. DeWolff was een van die ontdekkingen, wel vaag wat van gehoord, maar dat ze zo goed waren had ik niet verwacht. En Arctic Monkeys zetten ook een prachtige show neer. De toppers van Lowlands per dag:

Vrijdag

Jungle by Night: traden vrijdagmiddag plotseling op Camping 1 op. Leuke, swingende jungle en een prima opwarmertje. Mag iedere dag wel zo’n bandje op de camping!
Fitz And The Tantrums: De rij bij de ingang van het festivalterrein van enorm, maar we waren binnen notime binnen. En dan in de Grolsch heerlijke muziek, goede start op het festivalterrein.
Arctic Monkeys: onverwacht een goede strakke show, beste van de dag! Alleen de toegift met als gast Miles Kane, zanger van The Rascals die samen met de frontman van Arctic Monkeys de band Last Shadow Puppets vormt, valt niet goed; hoe goed ook bedoelt, de stijl is te verschillend.

Zaterdag

The Deaf: Bam! Wakkerworden op zaterdag, goed!
DeWolff: Tussen de 16 en 21 zijn ze, maar ze spelen alsof ze 50-jaar oude rocklegendes zijn. Invloeden van Deep Purple, The Doors en vele anderen. Geweldig en lekker!
Flogging Molly: Over lekker gesproken, wie stil blijft staan op Flogging Molly is gek. Het is folk en punk, energiek en politiek.
Don’t Be Afraid of the Dark: remake van gelijknamige tv-film uit 1973 is zeer goed gelukt, van Guillermo del Toro (scenarist/producer) en Troy Nixey (regisseur)

Zondag

Chuck Pahlaniuk: De schrijver van ondermeer Fight Club is een prachtverteller, in de vuige rockkroeg Titty Twister komt zijn verhaal Romance vol sex, drugs en rock’n’ roll volledig tot zijn recht. Op de vragen uit het publiek antwoord hij duidelijk en refereert hij bijvoorbeeld naar de enige sexuele opvoeding die hij van zijn vader kreeg “Never dump your girlfriend, before you´ve got a new one”, een les die hij toepast op het schrijven van zijn boeken. In hoeverre hij zich met de verfilmingen van zijn boeken bezighoud? “Books are my babies, I’ve given birth to them and loved them. In case of a movie, I want them to love my books and raise my children. They should see the stories as their own kids and love them, only then it will become a good movie”
The Offspring: Het is zeker geen hooogtepunt omdat het optreden goed was, integendeel zelfs. Maar dit is een typisch geval van meezingen en -springen zoals we op de middelbare school deden.
Tïtty Twïster: De kroeg uit From Dusk Till Down met heerlijk rock ‘n’ roll en paaldanseressen.

De grootste flop?

Cherri Bomb: VERSCHRIKKELIJK SLECHT, misschien wel het slechtste wat ik ooit op Lowlands (sinds 2005) heb gezien…