Categorieën
Consumentenleed export

Dikke Duim voor HTC

Garantie is altijd een lastig verhaal, hoewel ik teleurgesteld ben in Vodafone, ben ik zeer verwonderd over de goede service van HTC. Zoals ik al meldde heeft mijn HTC Touch Cruise sinds een paar weken vreemde kuren met de fotofunctie.

Daar ik ervan overtuigd ben dat dit niet door mij is veroorzaakt, ben ik de garantie gaan uitzoeken.

Garantie is een recht

Omdat ik mijn telefoon bij een Vodafone-abonnement heb gekregen, klop ik eerst daar aan. Hier blijkt dat Vodafone wel hele vreemde voorwaarden voor reparatie erop na houdt.

Garantie is een recht, hiervoor hoef je niet nogmaals te tekenen. Bij Vodafone wordt je echter gevraagd om een reparatiecontract te tekenen;  “Wanneer de reparatie buiten garantie valt, gaat u met deze reparatieopdracht akkoord met reparatie-/onderzoekskosten van maximaal € 80,-excl. BTW (€ 95,20 incl. BTW). Boven dit bedrag ontvangt u een prijsopgave“.

Deze voorwaarden zijn zelfs onrechtmatig, je hoeft niet akkoord te gaan hiermee, zoals Read op de Kassa-site zegt: “Voor de koper zijn deze voorwaarden onrechtmatig en dus een onredelijk beding. Ik zou het toestel gewoon inleveren bij de verkoper en verwijzen naar het BW7.

GSMWeb

Maar het blijkt dat ik ook een fout maak, ik heb namelijk de telefoon niet gekocht bij Vodafone, maar bij GSMWeb en voor garantie moet je bij de verkopende partij aan kloppen. Nu staat in de garantie voorwaarden van GSMWeb: “De fabrieksgarantie op het toestel geldt voor 1 jaar.

De bijgeleverde garantiebepalingen van HTC melden echter dat er 2 jaar fabrieksgarantie op het toestel zit. Ik besluit verder niet moeilijk te doen en direct contact op te nemen met HTC.

HTC super service

Telefonisch worden alle stappen doorgelopen, die blijken allen niet te helpen. Dan besluit de telefoniste dat het toestel gerepareerd moet worden, of ik morgen thuis ben zodat een koerier het toestel kan komen ophalen, kostenloos.

HTC gaat het toestel repareren als het onder de garantie valt. Mocht het blijken toch gebruiksschade te zijn, dan wordt er eerst contact met mij opgenomen, voordat er kosten in rekening worden gebracht.

Met deze geweldige service verdient HTC een Dikke Duim! Top!

<< HTC Touch Cruise camera stuk? <-> Mijn HTC is gerepareerd >>

10 reacties op “Dikke Duim voor HTC”

Goeie service, als ze nu ook nog eens gebruiksvriendelijke toestellen zouden maken, geef mij toch maar nokia, een telefoon met computer functies, ipv een zakcomputer met telefoonfunctie.

Dear Frank Mulder
Device HTC TOUCH CRUISE, Serial No. #####, is now awaiting shipment in our warehouse and should be returned to you within a couple of days.
Many thanks,
HTC Customer Care

w00t! Dat is nog behoorlijk rap! Die duim wordt steeds dikker!

Reacties zijn gesloten.