Categorieën
WordPress

WordPress plugins, plugins & plugins – Hoe houd je het overzichtelijk?

Voor elke functie is er wel een WordPress plugin. Maar voor je het weet wordt de plugin niet meer bijgewerkt en is het een beveiligingsrisico geworden!

Categorieën
WordPress

WordPress + W3TC + Aurora Objects

Net overgestapt op All-in-One Hosting bij PC Extreme, waarbij een CDN mogelijkheid zit: Aurora Objects. Wat is Aurora Objects? Aurora Objects is een zeer kostefficiënte, schaalbare en flexibele cloud storagedienst voor je website of app. Je storage capaciteit schaalt automatisch mee, waardoor diskspace nooit een issue is en je objecten zijn altijd benaderbaar via een […]

Categorieën
Social Media WordPress

Koppel WordPress aan Twitter via Feedburner

Wil je WordPress aan Twitter koppelen, dat kan heel makkelijk met Feedburner en hoef je geen extra plugins te installeren.

Categorieën
WordPress Zoekmachine Optimalisatie

Image-search optimalisatie met robots.txt

Een zoekmachine toelaten op je website is natuurlijk handig als je gevonden wil worden. In dit stuk focus ik op het indexeren van images door zoekmachines.

Categorieën
WordPress

Twitoaster: twitter/wordpress conversations service

Een tijd geleden schreef ik over TwitterBlog als handige plugin, echter inmiddels is er een betere variant: TwiToaster.

Categorieën
WordPress

WordPress Plugin: Gravatar Box

Soms kom je iets tegen waarbij meteen duidelijk is dat dit een standaard functie moet zijn in WordPress. Het Gravatar systeem is namelijk een geweldig systeem, maar een gemiddelde commentator zal dit niet door hebben. G.R.Avatar staat voor Globally Regonized Avatar, een profielfoto die op ieder blog dat Gravatar gebruikt gelijk is, gekoppeld aan het […]

Categorieën
WordPress

WordPress 2.9: verkort links met wp.me

WordPress 2.9 ‘Carmen’ is uit, ook ditmaal ging het upgraden zonder problemen. Naast een berg bekende nieuwe functies is er één hele interessante verborgen functie: WP.ME url-shortener. Bij het delen van links op bijvoorbeeld Twitter wil je dat de link zo klein mogelijk is, hiervoor kun je tinyurl of bit.ly gebruiken. Met de nieuwste WordPress.org […]

Categorieën
WordPress

Restyle website Scouting Mensinghe

Grafisch is de site enorm verbeterd, maar ook de backend is stukken gebruikersvriendelijk geworden in de overgang van Joomla naar WordPress.

Categorieën
WordPress

WordPress Plugin: Twitter Blog

Met de nieuwe WordPress Plugin van Chris Mielke is het mogelijk om via Twitter te reageren op nieuwe artikelen. Met een simpele reply op een tweet kun je reageren.

Categorieën
WordPress

WordPress Plugin: BackType Connect

BackType Connect importeert tweets en reacties over jouw artikel die elders worden geplaatst. Zo gaan geen enkele reactie verloren en komt het ten goed aan de discussie.