Categorieën
export FANtertainment

Première: Bikkel

Afgelopen maandag ging de documentaire over Bart de Graaff, Bikkel, in première in het Tuschinski, wij waren erbij.
De film is gemaakt ter ere van het 10-jarig bestaan van BNN en zal vanaf vandaag draaien in een aantal filmhuizen in het land.
Alle leden van BNN zullen hem dan al in huis hebben, de DVD van de film is meegestuurd met de-door-BNN-gekaapte Veronica-gids.

Tuschinski

De première van de documentaìre is in het Tuschinski, een adembenemend pand, wat meteen duidelijk maakt waarom hier alle Nederlandse premieres gehouden worden.

Het  theater dat gebouwd is in 1921 zit vol Art-Deco. Ook al lopen we tussen stapels bekende nederlanders door, het interieur krijg al mijn aandacht.

Bikkel, je gaat dood, dus kies je voor het leven

Het verhaal van Bart de Graaff is bij iedereen wel bekend, het verhaal van de koekjes reclame: ‘Zeg maar nee, dan krijg je er twee’, Veronica’s B.O.O.S. en de omroepvereniging BNN.
Dit is echter het verhaal van de andere kant, de kant van zijn ziekte, de kant van de familie.

Bart vertelt dit verhaal zelf aan je. De teksten zijn samengesteld uit verschillende opnames. Dat maakt de documentaìre zeer intiem en brengt veel emotie met zich mee, als er wordt verteld over de vele ziekenhuisbezoeken, al wordt deze afgewisseld door gelach om de streken van Bart.
Ook zijn zus , zijn moeder , zijn vader en zijn liefde Valerie komen openhartig aan het woord en maken het verhaal compleet.

Alhoewel de documentaìre traag op gang komt, is het er zeer goed in geslaagd een biografisch document neer te zetten over een bikkel met een uitzonderlijk doorzettingsvermogen.Een document over Bart de Graaf, over wie je na het zien van deze film alleen maar meer waardering kunt hebben.

Voor meer informatie over Bikkel
Voor meer impressies van het Tuschinki: