Categorieën
Social Media

Handleiding: Plaats Twitter, Facebook en Google+ op Startpagina

Een simpele handleiding om de social media-buttons van Twitter, Facebook, Hyves en Google+ op een Startpagina Dochter te plaatsen.

Startpagina, het is een klassiekertje op het internet en de hoofdpagina werd in augustus nog bij één miljoen keer bezocht (bron: stir). Een groot gedeelte van de pageviews komt via het dochternetwerk, de vele subdomeinen gespecialiseerd in een bepaald onderwerp worden onderhouden door individuele beheerders. De dochterpagina’s zijn goed voor zo’n 2 miljoen pageviews per week (bron: startpagina).

Maar zoals gezegd, Startpagina is een klassieker en mist de mogelijkheid om social media-buttons te plaatsen. En handmatig HTML plaatsen staat startpagina niet toe.

Of toch? Op horror.startpagina.nl heb ik het wel voor elkaar gekregen om de knoppen van Twitter, Facebook, Google+, Hyves en StumbleUpon te integreren. En het ziet er ook nog prima uit:

Hoe?
De enige plaats waar je HTML mag plaatsen is in het advertentiebeheersysteem en gelukkig heeft Startpagina het formaat van de banners bovenaan verdubbeld naar 468 x 60px. Dit is precies het ideale formaat om toch Facebook, Twitter, Google+, Hyves en StubleUpon te integreren op een Startpagina-dochter.

1. Ga naar cockpit.startpagina.nl en log in
2. Ga onder ‘Handige Tools’ naar ‘advertentiebeheersysteem’
3. Zorg dat je daar ‘Full Banner’ selecteert als bannerformaat
4. Klik nu op de naam van je dochter pagina om door te gaan naar het ‘advertentiebeheersysteem’
5. Kies ‘nieuwe banner toevoegen’ en kies voor ‘Full Banner 468×60’ en het type ‘Flash / HTML’
6. Kopier de onderstaande code in het invoerveld bij de banner en verander NAAM in de naam van de startpagina:

7. Stel nu in hoe en waar je de banner wil tonen (altijd en overal)
8. En klik op verwerken.
9. Zet eventueel de andere banners allemaal stop.
10. Klaar, binnen een paar minuten worden de social media buttons van Twitter, Facebook, Hyves, Google+ en StumbleUpon op uw startpagina-dochter getoond.

Handig toch?

6 reacties op “Handleiding: Plaats Twitter, Facebook en Google+ op Startpagina”

Heb ik ook! full banner geactiveerd en banner aangemaakt en ik wacht nu (on)geduldig af…
Dank je wel voor deze handige tutorial frank. “Dit zouden meer mensen moeten doen” -> banner instellen met social media. Maken we het muffe startpagina een streepje hipper!

Ik kreeg de banners maar niet op de volle breedte van de startpagina, toen ben ik wat gaan bladeren in de kennisbank en bleek dat ik in de online editor bij links bij het blokje ‘banners’ in beide invulvakjes ‘banners’ moest neerzetten… Nu staat de boel eindelijk netjes aan.. 🙂

Reacties zijn gesloten.