Categorieën
export Geeks, Nerds & Lifehacking

Windows Phone 7

Zoekende naar een nieuwe telefoon/ nieuwe gadget/ nieuw speelgoed, was het vandaag een leuke dag. Zo werd er namelijk Windows Mobile 7 aangekondigd, of beter gezegd: Windows Phone 7.

Zoekende naar een nieuwe telefoon/ nieuwe gadget/ nieuw speelgoed, was het vandaag een leuke dag. Zo werd er namelijk Windows Mobile 7 aangekondigd, of beter gezegd: Windows Phone 7.

Microsoft had al eerder aangekondigd dat WM6 een mislukkig was, en 6.5 dit slechts een klein beetje verholp. Tja… geen goede zet van Microsoft, en gezien ik de afgelopen 2 jaar heb gewerkt met WM6.1, is het misschien toch vreemd dat ik enthousiast ben over WinPhone7.

Windows Phone is helemaal nieuw

Microsoft besloot na het erkennen van de fouten met vorige versies (en na het succes van Apple/Android?) alles helemaal over de kop te gooien. Het schijnt zelfs dat wat er toen al voor WM7 was ontwikkeld, overboord is gegooid en men overnieuw is begonnen.

Windows Phone = Vodafone360?

Misschien een gedurfde vergelijking, 360 is Vodafones sociale schil over Android heen. Windows Phone heeft ook een vergaande intergratie met sociale netwerken. Logisch natuurlijk, want communiceren gaat allang niet meer alleen via bellen en smsen.

Toch vraag ik mij af in hoeverre deze intergratie meegaat bij nieuwe sociale diensten, maar ook in hoeverre contacten met een facebook én msn én twitter én gewoon telefoonnummer worden weergegeven als één persoon.

BING

Een interessant puntje is dat de search voor de telefoon de BING engine gebruikt, opzich logisch en misschien niet heel verkeerd. BING is bijna net zo uitgebreid als Google met maps, afbeeldingen, nieuws en winkels. hiermee realiseer ik me meteen dat SEO optimalisatie voor BING belangrijker gaat worden. Voor het gebruik van de telefoon zelf zal het weinig uitmaken.

Xbox LIVE en ZUNE services/stores

De application stores van Microsoft krijgen diverse varianten, want ze blijken ZUNE van de geflopte mp3-spelers nieuw leven in. En er komt een Xbox LIVE iets dat zich mikt op mobieltjes. Beide diensten worden volledig geïntergreerd in de telefoons.

Hoewel Microsoft geen goede naam heeft, ben ik wel erg benieuwd. Ze lijken een behoorlijke spong voorwaards te maken. De eerste telefoons met WinPhone7 worden rond het vakantieseizoen verwacht.

3 reacties op “Windows Phone 7”

Ik zit dus niet lang meer vast.

Behalve WinPhone7 komt ook een nieuwe Android, een nieuwe Symbian (nokia) en een nieuwe uhm iets anders…

Allemaal later dit jaar, lastig lastig.
iPhone 4 komt pas halverwege 2011.

Ik vind WinPhone7 er verschrikkelijk goed uitzien, erg vooruit strevend.

Reacties zijn gesloten.